Konverzija muškog skladišta u istočnom Londonu

Pretvorbe skladišta popularno su rješenje za prostore za rad uživo. U prijašnjem životu podloga ovog fotografa iz istočnog Londona bila je podijeljena u male sobe s malo prirodnog dnevnog svjetla. Danas je to izuzetan primjer minimalnog, muškog dizajna.

Sadie Snelson Architects transformirali su prostor uklanjanjem svih zidova kako bi stvorili dnevnu sobu otvorenog plana. Dijelovi poda uklonjeni su kako bi se stvorila područja s dvostrukom visinom koja maksimiziraju svjetlost. Mezanin, preklopljeno čelično stubište i zidno spremište za bicikle dodani su da pojačaju stil i funkcionalnost.

Korišteni materijali odražavaju industrijsku prirodu zgrade. Zidovi ostaju neobojeni kako bi se razotkrio završetak žbuke. Strukturne I-grede ostaju izložene. Stubište je izrađeno od limova zavarenog čelika. Kuhinja se može pohvaliti betonskim radnim površinama.



Najunikatnije značajke stana su njegova drvena terasa, rijetkost u susjedstvu i tuš nalik špilji izrađen od tadelakta, specijalne vodonepropusne žbuke koja se tradicionalno koristi za premazivanje palača, hamama i kupaonica u Maroku.

1 od 7 2 od 7 3 od 7 4 od 7 5 od 7 6 od 7 7 od 7